Saturday, September 8, 2012

PEMBIAYAAN PERIBADI PALING MURAH SEHINGGA DISEMBER 2012

Assalamualaikum... Ok kepada pemohon2 di seluruh Malaysia, di sini saya ingin memberitahu bahawa promosi Pembiayaan Awam-i 3.88% masih berlangsung sehingga 31 Disember 2012.

Ok mungkin ramai yang bertanya beberapa soalan  mengenai saya atau produk pinjaman CIMB ni.. ok di bawa ini saya sertakan FAQ Pembiayaan AWAM-i daripada CIMB ISLAMIC

1 - En. Abu Bakar ni ejen ker?
Saya bukan ejen, saya staff CIMB under Mobile Sales Force cawangan Sandakan SABAH

2 - Jauhnya.. En. Abu Bakar duduk jauh kat sabah, saya kat semenanjung camana nak berurusan, macam leceh laa pulak??
Ok, saya servis satu malaysia.. dari sabah sampai ke perlis ada customer saya, paling lewat pun borang sampai dua hari..biasanya mintak borang hari ini, esok dah sampai depan rumah lagi and by hand lagi..tak siapa tahu kita buat loan..rakan sekerja pun tak tahu. Sebab memohon pinjaman ni sensitive sket betul tak.. saya ada kes customer duduk penang.. tak sampai 3 hari dari tarik sy bagi borang.. duit dah masuk hari keempat.. tak payah pegi bank..tak payah bayar paking..tak payah bazir minyak..heheh.. tp nk pi pos ofis kena pakai minyak laa kan..sekali jer..
3 - Takutlah nak berurusan, nanti dokumen disalahguna..
Jangan risau, saya sudah lama dalam bidang pemasaran dan perniagaan internet, saya tak ambik satu sen pun dari pemohon. Saya hanya makan gaji dan melaksanakan kerja saya mempromosi produk dari majikan saya CIMB.

4 - Proses kelulusan 24 jam dan disburse 24 jam?
Iya, untuk loan under RM100k, kelulusan ialah sepantas 24 jam dari saaat pihak processing menerima borang permohonan lengkap, dan duit masuk dalam tempoh 24 jam selepas dapat kelulusan. Pastikan anda mempunya akaun saving CIMB yang aktif.

5 - Ada upront tak?
Saya tidak mengenakan sebarang cas pengurusan ataupun wang pendahuluan. Malah saya akan memberikan merchandise dan gift kepada pelanggan yang berjaya approve.

6 - Berapa payout / tunai ditangan?
Untuk pakej 3.88% payout ialah lebih kurang 94% iaitu jumlah pinjaman akan ditolak 5% cas perkhidmatan Yayasan, 0.4% duti setem dan RM110 yuran proses dn perjanjian jual beli aset.

p/s jadi sebelom anda bertanya ataupun ingin mengira kelayakan pinjaman dengan saya, pastikan anda bersedia melantik saya sebagai personal loan andvisor anda walau dimana saya dan anda berada sebab dah banyak kes saya hantr borang tetapi lepas dapat senyap,.. jadi ia hanya akan merugikan kita.

Thursday, August 2, 2012

PROMOSI OKTOBER!! PEMBIAYAAN PERIBADI PALING JIMAT 3.88% - TANPA SYARAT

Assalamualaikum...

Pinjaman Peribadi Untuk Kakitangan Kerajaan, Badan Berkanun dan Swasta Terpilih dari CIMB ISLAMIC Awam-i oleh YAYASAN KEBAJIKAN OKB

Pakej 1 - Pakej Pembiayaan Peribadi Murah

Rate : 3.88%
Tempoh : 20 tahun Flat
Max : RM200,000.00
Kelulusan :1- 5 Hari ( bergantung kepada keadaan)TAT 3 Hari
Payout :Sehingga 94.5%
Cas : Servis fee 5% , Duti Setem 0.4% dan Yuran Proses RM100
TNC : Fresh Loan atau Overlap sama sahaja...


Pakej 2 - Pakej Pembiayaan Peribadi Murah

Rate : 4.38%
Tempoh : 20 Tahun Flat
Max : RM200,000.00
Kelulusan : 1-5 Hari ( bergantung kepada keadaan)
Payout : Sehingga 97%
Cas : 
Servis fee 2.5% , Duti Setem 0.4% dan Yuran Proses RM100
TNC : Fresh Loan atau Overlap sama sahaja...

Pakej 3 - Pembiayaan Tunai Maksima

Rate : 4.99%
Tempoh : 20 Tahun Flat
Max : RM200,000.00
Kelulusan : 1-5 Hari ( bergantung kepada keadaan)
Payout : 99.5%
 
Cas : Servis fee 5% , Duti Setem 0.4% dan Yuran Proses RM100
TNC : Fresh Loan atau Overlap sama sahaja...

Keistimewaan??
- Potongan selepas 3 bulan dapat duit ( Percuma 3 Bulan)
- Kelulusan Pantas dan mudah sepantas 24jam** - 5 Hari
- dokumen mudah dan ringkas
- tiada syarat overlap atau fresh loan
- Tiada Deposit
- Tiada Amanah Raya
- Berlandaskan Syariah
- Ctos dan CCRIS boleh cuba
- HIgh Komitmen??? Boleh guna dokumen income tambahan ( bank statement dan lesen perniagaan sbg contoh)


PROMOSI SEHINGGA HUJUNG TAHUN 2012 - Pinjaman Peribadi Khas untuk KAKITANGAN KERAJAAN DAN NEGERI serta BADAN BERKANUN 

Thursday, April 12, 2012

PEMBIAYAAN PERIBADI CIMB - CTOS DAN CCRIS LAYAK

Salam semua..

Ok .kepada pemohon yang mempunyai masalah ccris atau ctos... kami di cimb islamic jugak ada pertimbangan.. bukan setakat mau nama clear sahaja... memandangkan bentuk pinjaman awam-i ini peratus NPL dia begitu kurang disebabkan bayaran balik menggunakan khidmat biro angkasa.. so.. details dia kat bawah..


CCRIS : 2 bulan kebawah - LAYAK
CCRIS : 3 bulan keatas - REJECT

CTOS : RM10k keatas : LAYAK ( Surat Pelepasan Wajib Ada)
CTOS : RM10k Kebawah : LAYAK ( tidak payah Surat Pelepasan)


so... kalo rasa2 termasuk dalam kategory di bawah.. anda dialu2kan memohon Pakej PEMBIAYAAN PERIBADI AWAM-i CIMB khusus untuk KAKITANGAN KERAJAAN DAN BADAN BERKANUN...